На въпрос дали прави партия президентът заяви: Да сте ме чули

...
На въпрос дали прави партия президентът заяви: Да сте ме чули
Коментари Харесай

Радев: Хората виждат препирни за постове, за властови ресурси, но не виждат решаване на проблемите

На въпрос дали прави партия президентът заяви: " Да сте ме чули аз да приказвам за Трети март, за такава партия. Задайте въпроса на тези политически водачи, които приказват за партията Трети март. Питайте ги какво толкоз ги тормози, само че очевидно погазването на всички предизборни обещания, нарушаването на обикновени правила в обединението не създава резултат в полза на обществото ". По думите му по тази причина и жителите търсят някаква опция. " Ако дам доверието си на някоя политическа мощ, ще го оповестя персонално ", безапелационен бе Румен Радев. Той взе участие в първия ден от годишната конференция на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, която стартира с показване на разбор на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. 

Всички виждаме, че тези кавги, които текат около разпределението на властта, късат от ден на ден нишката сред ръководещите и общество, разяснява президентът. Той изрази вяра ръководещите да си „ дават сметка за това, тъй като хората виждат едни препирни за постове, за властови запаси, за това кой ще приказва на открито, само че не виждат решение на въпроси, свързани с упованията им като жители “.

Винаги, когато съм провеждал съвещания, това е било с предоставяне на опция и блян парламентарно показаните политически сили да стигнат до консенсус за властта. Действам напълно в границите на Конституцията, тъй че да дава оптимално положителни условия на изпълнителната власт надлежно да си вземе своите решения в този развой, добави президентът. 

Попитан за протичащото се в прокуратурата Радев съобщи, че основаването на една такава незаконна мрежа за влияние върху правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи. " Това е огромният въпрос. Отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики в бъдеще изисква да се стигне до края и да стигне до разкриването на политическите зависимости. Това чака обществото ни ", сподели Радев. По думите му това е тест и опция и за правосъдната система, изпълнителната власт, за Народното събрание, да решат този случай. Дали анкетната комисия в Народно събрание ще има волята или пък желанието да разкрие политическите зависимости, сподели Радев и уточни, че и от това ще се види какъв брой Народното събрание е зает с решаването на този проблем. 

Не мога да разисквам по какви механизми работят структурите за сигурност, сподели Радев на въпрос за престъпните лица информатори на службите за сигурност. Този въпрос може да отнесете към тях, добави той. 

По думите на Радев има граница, чието подминаване може да има деструктивни последствия. 

Попитан дали по време на служебните държавни управления е имало министри, които са алармирали за някакъв напън, Радев съобщи: Не, такава информация от служебни министри не е достигала до мен. И от службите не е достигала, добави президентът. 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР